"Зернова угода": експорт із портів Одеської області продовжили ще на два місяці

"Зернова угода": експорт із портів Одеської області продовжили ще на два місяці.

"Зернова угода": експорт із портів Одеської області продовжили ще на два місяці. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
17 травня 2023 20:12

"Зернову ініціативу" розблокували. Тепер ця угода діятиме ще протягом двох місяців, тобто до 18 липня. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр із відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Світ продовжить отримувати українську продукцію завдяки зусиллям наших партнерів по угоді – Туреччині та ООН. Ми вдячні партнерам за непохитну та цілеспрямовану позицію в тому, що угода має працювати надалі та на умовах, які підписали всі сторони. Зазначу, що "Зернова ініціатива" була і є діючою, оскільки пролонгована в березні строком на 120 днів, до 18 липня. ", – написав міністр у пості на своїй Facebook-сторінці.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також Олександр Кубраков нагадав, що з кінця квітня поточного року Росія безпідставно почала обмежувати роботу "зернового коридору", а з травня фактично її заблокувала, відмовившись реєструвати новий флот та інспектувати судна, які прямують під завантаження до портів Одеської області.

"Ми вітаємо продовження роботи "Ініціативи", але наголошуємо, що вона має працювати ефективно. Для цього потрібно усунути проблеми, які вже кілька місяців поспіль створює Росія шляхом саботажу інспекцій та реєстрації нового флоту. Сподіваємось, що наші партнери докладуть усіх зусиль, щоб "Зернова угода" почала повноцінно працювати на продовольчу безпеку миру, а Росія зрештою припинить використовувати їжу як зброю і для шантажу", – наголосив він.

Нагадаємо, у середу, 17 квітня, з порту Чорноморськ до Стамбула вирушило судно DSM Capella із 30 тоннами кукурудзи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах