Курортний сезон: як в Одесі створюватимуть місця для відпочинку

Курортний сезон: як в Одесі створюватимуть місця для відпочинку.

Курортний сезон: як в Одесі створюватимуть місця для відпочинку. Фото: suspilne.media

Події
17 травня 2023 21:39

Військові дали рекомендації міській владі Одеси щодо створення місць відпочинку. Про це у коментарі "Суспільному" розповіла начальниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Так, у подібних місцях потрібно уникати скупчення людей, а також повинні бути безпечні від мін зони та укриття.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Масові скупчення людей в цій зоні недоречні. Зрозуміло, що людям захочеться відпочинку та оздоровлення. Саме через це нами проведена комунікація з органами місцевої влади для того, щоб вивчити можливість організації безпечних зон для відпочинку з урахуванням мінної небезпеки, з урахуванням можливості укриття від ракетної небезпеки, з урахуванням скупчення людей", – зазначила Гуменюк.

Також представниця Оперативного командування "Південь" підкреслила, що остаточне рішення щодо створення альтернативних місць для відпочинку прийматиме міська влада. Створювати такі місця можна лише з урахуванням рекомендацій щодо безпеки. Якщо говорити про купання, потрібно виключити ймовірність зіткнення з морськими мінами. Якщо говорити про відвідування пляжів, то не створювати натовпів, які неможливо забезпечити укриттями.

Також Гуменюк підкреслила, що море залишається замінованим, а російські військові можуть вдатися до диверсійних провокацій та завдавати ракетних ударів по рекреаційній зоні Одеської області.

Як повідомив під час брифінгу речник Одеської ОВА Сергій Братчук, зараз триває моніторинг ситуації з безпеки з боку військового командування. Відповідне рішення ухвалять лише після цього.

"Також наші військові очікують від мерії міста Одеси відповідних пропозицій щодо організації відпочинку на зазначених локаціях. Тобто будуть пропозиції – буде робота військового командування, буде прийняте відповідне рішення", – сказав представник ОВА.

Крім цього, Сергій Братчук наголосив, що узбережжя залишається закритим, а виходити на пляжі та купатися небезпечно.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах