Ваша донька потрапила у ДТП: шахраї виманили в одеситки 47 тисяч гривень

Ваша донька потрапила до ДТП: шахраї виманили в одеситки 47 тисяч гривень.

Ваша донька потрапила до ДТП: шахраї виманили в одеситки 47 тисяч гривень. Фото: od.npu.gov.ua

Події
22 травня 2023 11:56

На Одещині зловмисники виманили у літньої одеситки 47 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, 87-річна жінка відповіла на дзвінок невідомого абонента. По той бік слухавки чоловік представився співробітником правоохоронних органів і повідомив, що її дочка потрапила в аварію і потребує негайної дорогої операції. Шокована новиною мати, намагаючись врятувати дочки життя, без вагань передала всі свої заощадження незнайомцю, який незабаром прийшов до неї додому.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Лише до ранку після того, як дочка зателефонувала матері, вона зрозуміла, що стала жертвою аферистів, і звернулася за допомогою до поліції. Того ж дня правоохоронці затримали одного з учасників злочинної змови. У 42-річного правопорушника вилучили 22 тисячі гривень.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайства), скоєного за попередньою змовою групою осіб. Йому загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 – 68000 гривень) або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Правоохоронці встановлюватимуть інших учасників злочину.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах