Одесит, який наводив ракети на регіон, не розкаявся і отримав 15 років в'язниці

Одесит, який наводив ракети на регіон, не розкаявся і отримав 15 років в'язниці.

Одесит, який наводив ракети на регіон, не розкаявся і отримав 15 років в'язниці. Фото: od.gp.gov.ua

Події
22 травня 2023 14:38

До 15 років за ґратами засудили ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність Одеської області та наводив ракети по регіону. Його визнали винним у державній зраді та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та боєприпасами. Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Прокурори у суді довели, що чоловік добровільно сприяв державі-агресорові у провадженні вибухової діяльності проти України. Інформатор розвідував в Одесі та області чисельність та маршрути переміщення особового складу, захисні зміцнення, їх маскування, місця зосередження бойової техніки та озброєння ЗСУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він збирав у соцмережах та телеграм-каналах інформацію про волонтерів, які надають допомогу силам оборони України, одеситам, які займають та транслюють суспільству активну проукраїнську позицію. Також агент передавав російським кураторам інформацію про персональні дані відомих йому українських військовослужбовців для подальшого їх знищення та скоєння інших злочинів. Намагаючись максимально використати свій потенціал зі збирання розвідувальної інформації, обвинувачений передавав білоруській журналістці дані щодо підготовки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України до оборони Одещини. Передану інформацію надалі ворог використав для завдання ракетних ударів по регіону.

Під час затримання у чоловіка виявили та вилучили мобільний телефон, який використовувався у злочинній діяльності, та вогнепальну зброю з боєприпасами. У судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину, але не покаявся у злочинах з огляду на свої ідеологічні уподобання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах