В Одесі викрили командира одного з батальйонів у розтраті бюджету

В Одесі викрили командира одного з батальйонів у розтраті бюджету.

В Одесі викрили командира одного з батальйонів у розтраті бюджету. Фото: od.npu.gov.ua

Події
23 травня 2023 17:12

В Одесі викрили командира одного з батальйонів у розтраті бюджету, який завдав збитків Міністерству оборони України на понад півмільйона гривень. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

За версією поліції, командир одного з батальйонів у зв'язку з необхідністю проведення закупівлі парко-гаражного обладнання доручив двом підлеглим моніторинг цінових пропозицій визначення найбільш привабливих цін для закупівлі товару. Втім, незважаючи на отриману інформацію, що ринкова вартість потрібного обладнання фактично становить трохи більше 300 тисяч гривень, командир наполягав на тому, щоб переможцем процедури закупівель стала ФОП, цінова пропозиція якої 1 000 000 гривень. А на заперечення підлеглих повідомив, що у разі не виконання зазначеної вимоги їм створять штучні перешкоди при подальшому проходженні військової служби, у тому числі шляхом відрядження військовослужбовців у район проведення активних бойових дій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після підписання договору про закупівлю парко-гаражного обладнання з бюджету відрахували понад 600 тисяч гривень. Фігуранту повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною четвертою статті.191 Кримінального кодексу України, тобто у розтраті чужого майна шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах в умовах військового стану.

Йому загрожує в'язниця на строк від п'яти до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваного запобіжного заходу. Ведеться слідство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах