На Одещині активізувалися змії: причина

На Одещині активізувалися змії: причина.

На Одещині активізувалися змії: причина. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
25 травня 2023 09:22

В останні кілька днів соцмережі заполонили відеоролики, на яких одесити та мешканці Одеської області фіксують свої зустрічі зі зміями у найнесподіваніших місцях міста: на вулицях, у парках та навіть на морі. На щастя, вони не отруйні. Про це повідомляє " Думська ".

За словами директора одеського зоопарку Ігоря Білякова, збільшення активності змій є абсолютно нормальним і пов'язаним з погодними умовами.

"Нам справді надходить по кілька дзвінків на день від городян про зустріч зі зміями, але збільшення активності змій не означає, що їх побільшало, вони просто стали активнішими, – зазначив директор зоопарку. – У змій все життя побудоване на сезонах: взимку сплять, навесні виходять із сплячки, що тепліше, то вони активніші”.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Біляков зазначає, що нічого небезпечного в одеських зміях немає, адже в нашому регіоні мешкають лише неотруйні.

"В Одеському регіоні мешкає два види вужів, звичайний, з жовтими вухами - його стає все менше, і водяний вже, - розповів Бєляков. - Останнього якраз і плутають із гадюкою, але справжня гадюка ніколи за своєю волею у воду не полізе. - це абсолютно нешкідлива тварина, вони не кусаються, можуть тільки шипіти, робити випади... Ще є два види полозу: сарматський і жовтобрюхий.Обидва - у Червоній книзі України., Але він теж неотруйний ".

За словами директора зоопарку, найближчі до Одеси території, де зафіксовано отруйні змії – це Савранський ліс та території Херсонської та Миколаївської областей.

«В Одесі, у межах міста та навколо міста немає отруйних змій, – зазначив Бєляков. – У Савранському лісі є гадюка Микільського, але я сам її шукаю вже 40 років і за цей час зустрів лише тричі. У Херсонській та Миколаївській областях є степова гадюка, років через 15-20 вона може перекочувати і до нас, бо клімат змінюється, але поки що її тут немає”.

Ігор Беляков нагадав, що при зустрічі зі змією єдине правильне рішення – її не чіпати, а для більшого спокою сфотографувати з безпечної відстані та надіслати фотографію йому за номером +380681404539.

"Якщо зустріли змію на пікніку, на рибалці, навіть у парку - не треба її чіпати і вона вас не чіпатиме, - розповів директор зоопарку. - Якщо змія заповзла до вас у машину, до будинку чи квартири - таке іноді буває, перше, що потрібно робити – схопити телефон, зробити пару фотографій та відправити мені на вайбер і я точно скажу, кого ви зустріли і як взаємодіяти”.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах