Отримай відповідь: коли та за яких умов в Одесі відкриють пляжі

Отримай відповідь: коли та за яких умов в Одесі відкриють пляжі.

Отримай відповідь: коли та за яких умов в Одесі відкриють пляжі. Фото: rus-prokat.com

Події
25 травня 2023 18:19

В Одесі за певних умов можуть відкрити пляжі від "Ланжерона" до 16-ї станції Великого Фонтану. Про це на брифінгу в Ukraine Media Center Odesa розповів голова Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук.

Глава РВА зазначив, що відкрити можуть лише пляжі, які відповідають умовам, передбаченим наказом про підготовку часткового доступу до узбережжя Чорного моря в межах міста Одеса.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Умови роботи пляжів:

  • зона купання має бути огороджена, між траверсами має бути натягнута відповідна огорожа з буями;
  • поблизу пірсів, якщо такі є, або на закінченнях траверсів повинна бути натягнута сітка, що височить над водою не менше ніж на 30 сантиметрів;
  • на пляжах повинні бути наглядові пункти, обладнані біноклем та засобами порятунку;
  • повинні бути система оповіщення про повітряну тривогу, шляхи евакуації, а також доступ до найближчого укриття.

Юрій Крук зазначив, що такі заходи необхідні для того, щоб запобігти попаданню мін у зону купання. На пляжі, де траверсів та пірсів немає, а також неможливо облаштувати огорожі, доступу не буде. Зокрема це стосується пляжів області.

Відвідувати пляжі можна буде з 08:00 до 20:00. Водолази періодично перевірятимуть пляжне дно на наявність небезпечних предметів.

Висновки щодо відповідності умовам пляжів ухвалить комісія Одеської міської ради, яка працюватиме до 5 червня. Пізніше інформацію про це передадуть військовій адміністрації, яка вирішить, чи надавати дозвіл на відкриття ділянки для купання. Ті ділянки, які не встигнуть обладнати до 5 червня, перевірять та відкриють пізніше.

Раніше Vgorode розповідав про те, що в Одесі можуть відкрити для купання в морі берегову лінію від пляжу "Ланжерон" до 16 станції Великого Фонтану, а в Чорноморську пляжного сезону цього року не буде.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах