Сухий лиман на Одещині забруднили нафтопродуктами

Сухий лиман на Одещині забруднили нафтопродуктами.

Сухий лиман на Одещині забруднили нафтопродуктами. Фото: facebook.com/sw.dei

Події
26 травня 2023 08:49

Сухий лиман у місті Чорноморськ на Одещині забруднили нафтопродуктами. Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу.

Площа розливу склала 172,5 тисячі квадратних метрів. Витік стався із судна EXCALIBUR.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу для перевірки інформації щодо забруднення вод Сухого лиману провели обстеження та відібрали проби для лабораторного дослідження.

Відповідно до протоколу вимірювань показників складу та властивостей проб вод встановили, що перевищення за вмістом у воді нафтопродуктів у 70 разів. Площа забруднення – 172,5 тисячі квадратних метрів. В даний час інспекція обчислює збитки, завдані довкіллю.

Сухий лиман на Одещині забруднили нафтопродуктами.Сухий лиман на Одещині забруднили нафтопродуктами. Фото: facebook.com/sw.dei

Нагадаємо, що збитки природі від російського обстрілу одеських складів Червоного Хреста в Нерубайському оцінили у 587,7 мільярда гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах