В Одесі жінка закрила собаку в машині і пішла до ресторану

В Одесі жінка закрила собаку в машині та пішла до ресторану.

В Одесі жінка закрила собаку в машині та пішла до ресторану. Фото: facebook.com/odesapolice

Події
28 травня 2023 11:21

В Одесі велоінспектори врятували пса, який міг загинути від задухи. Про це повідомили у пресслужбі Патрульної поліції Одеської області.

Так, небайдужі громадяни повідомили правоохоронцям, що в припаркованому автомобілі знаходиться собака, який тяжко дихає і голосно скиглить.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Прибувши за вказаною адресою, інспектори дійсно виявили машину Mitsubishi, в якій скиглив пес.

В Одесі жінка закрила собаку в машині та пішла до ресторану.В Одесі жінка закрила собаку в машині та пішла до ресторану. Фото: facebook.com/odesapolice

Правоохоронці розшукали власницю транспортного засобу, яка відпочивала в розташованому неподалік закладі харчування.

В Одесі жінка закрила собаку в машині та пішла до ресторану.В Одесі жінка закрила собаку в машині та пішла до ресторану. Фото: facebook.com/odesapolice

На порушницю склали адміністративні матеріали за частиною першою статті 89 ("Жорстоке поводження з тваринами") Кодексу України про адміністративні правопорушення. За законом за таке порушення загрожує штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу її життю або здоров'ю.

На щастя, з собакою все гаразд. Її напоїли водою та заспокоїли.

Правоохоронці нагадують громадянам, що тварин не можна залишати в закритому автомобілі, адже від цього може статися тепловий чи сонячний удар. Якщо ж собака все ж таки отримала тепловий удар, то потрібно негайно перемістити тварину в прохолодне місце, напоїти водою, змочити прохолодною водою шерсть і переконатися в тому, що температура тіла у потерпілого улюбленця не вище 39 градусів. Якщо температура більша, слід продовжити охолодження і якнайшвидше показати тварину ветеринару.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах