6500 доларів за перетин кордону: в Одесі затримали організатора каналу "ухилянтів"

6500 доларів за перетин кордону: в Одесі затримали організатора каналу "ухилянтів".

6500 доларів за перетин кордону: в Одесі затримали організатора каналу "ухилянтів". Фото: od.npu.gov.ua

Події
30 травня 2023 08:18

Одеські поліцейські затримали організатора нелегального каналу, який брав по 6500 доларів. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Частину коштів "клієнти" віддавали фігурантам до виїзду, решта – після перетину кордону. Крім того, додатково оплачували послуги так званих таксистів. Затриманому повідомили підозру та ув'язнили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До організації причетний одесит, якому допомагали із трансфером ще кілька мешканців регіону. "Клієнтів" знаходили за допомогою так званого "сарафанного радіо". Телефоном організатор пояснював умови, вказуючи на вартість перетину кордону та проводивши інструктаж. У відповідному місці в Одесі ухилістів зустрічав таксист, який за 1000 гривень доставляв їх до кордону, також забирав частину коштів – 6000 доларів для подальшої передачі організатору.

Після перетину кордону поза офіційними пунктами пропуску "туристів" на території Молдови чекало авто. За 100 доларів винагороди водій доставляв їх на певне місце. За окрему плату – від 350 до 500 доларів США – ділки пропонували ще одну послугу – позначки у закордонному паспорті.

25 травня організатора затримали. Він вилучив 6500 доларів США, отриманих від клієнта. Затриманому повідомили про підозру та обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 268 400 гривень застави. Йому загрожує позбавлення волі терміном від семи до дев'яти років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах