В Одесі бариста відмовився обслуговувати клієнтку українською мовою: йому довелося вибачитись

В Одесі бариста відмовився обслуговувати клієнтку українською мовою: йому довелося вибачитись.

В Одесі бариста відмовився обслуговувати клієнтку українською мовою: йому довелося вибачитись. Фото: focus.ua

Події
30 травня 2023 15:34

В Одесі стався черговий мовний скандал через бариста, який відмовився обслуговувати клієнта українською мовою. Відповідне відео опублікувала учасниця руху "Робимо вам нерви".

Активістка попросила бариста говорити українською мовою, оскільки в Україні законодавство зобов'язує спілкуватися українською працівниками сфери обслуговування. Але той почав розповідати, що "Одеса – російськомовне місто" та "яка різниця, якою мовою говорити".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На ситуацію відреагував одеський громадський дім Дем'ян Ганул. Він знайшов хлопця, який відмовився обслуговувати людину українською мовою, і змусив її вибачитися на камеру. На відео він сказав, що "Одеса – українське місто, яке успішно переходить українською мовою".

Нагадаємо, що в Одесі дільничного, який влаштував розбирання з чоловіком через російську мову, та його керівника усунули від виконання службових обов'язків. Подія зафіксована на відео, яке правоохоронці виявили під час моніторингу соціальних мереж.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах