На Одещині визначилися з кандидатом на посаду голови ОВА

На Одещині визначилися з кандидатом на посаду голови ОВА.

На Одещині визначилися з кандидатом на посаду голови ОВА. Фото: pravda.com

Події
30 травня 2023 17:34

Кабмін погодив кандидата на посаду голови Одеської обласної військової адміністрації. Ним став Олег Кіпер. Про це повідомляє Telegram-канал Кабінету Міністрів.

Так, Кабмін підтримав проект указу президента про призначення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше посаду голови Одеської ОВО обіймав Максим Марченко. Він очолював відомство з 1 березня 2022 року. Але президент Володимир Зеленський 15 березня 2023 року підписав указ про звільнення Марченка з посади.

До призначення на посаду голови Київської міської прокуратури Кіпер був позаштатним радником голови ОПУ Андрія Єрмака.

Олег Кіпер – уродженець Одеської області, родом із села Тимків. Зробив кар'єру у прокуратурі, до призначення губернатором був головним прокурором Києва.

Він почав працювати в органах прокуратури у 2001 році. Обіймав посади слідчого Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області, прокурора відділу прокуратури Одеської області, прокурора відділу Генеральної прокуратури, начальника управління прокуратури Івано-Франківської області, заступника прокурора Івано-Франківської області, заступника начальника управління – начальника відділу Генпрокуратури. 9 червня 2020 року генпрокурор Ірина Венедиктова призначила Кіпера на посаду заступника прокурора Києва.

За часів президента Віктора Януковича був призначений заступником начальника Головного слідчого управління тодішньої Генеральної прокуратури України, тому в 2014 році потрапив до переліку осіб, яким заборонено обіймати державні посади відповідно до закону "Про очищення влади". Однак у 2019 році ліквідований Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) визнав рішення про люстрацію безпідставним, а причетність до узурпації влади Януковичем – не встановленою. Кіперу повернули посаду старшого прокурора Головного управління нагляду.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах