Готуємося до ракетного удару: яка ситуація в Одесі та області вранці 1 червня

Готуємось до ракетного удару: яка ситуація в Одесі та області вранці 1 червня.

Готуємось до ракетного удару: яка ситуація в Одесі та області вранці 1 червня. Фото: facebook.com/28mechanizedbrigade

Події
01 червня 2023 08:06

Ніч із 31 травня на 1 червня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги, обстрілів не було. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Критично важлива інфраструктура працює, повністю забезпечена всім необхідним.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

За даними Оперативного командування "Південь", станом на 31 травня у Чорному морі знаходилися дев'ять ворожих кораблів. Серед них – три ракетоносія (один надводний та два підводні). Можливий залп – 16 калібрів”.

Як повідомила керівник об'єднаного прес-центру ОК Південь Наталія Гуменюк в ефірі FREEДОМ, виявити пуск підводного ракетоносія складніше. Таким чином, окупанти намагаються ускладнити роботу нашої ППО.

"І це говорить про те, що цілком ймовірно, що ворог готується до завдання ракетного удару, у тому числі із залученням морських ракетоносіїв. Розуміючи, що всі готові до протидії атаці, ворог може брати паузи на певний період для того, щоб застати наші сили ППО зненацька", – попередила Гуменюк.

Представник ОК "Південь" наголосила, що присутність ракетоносіїв на бойовому чергуванні – це завжди дуже високий рівень небезпеки, оскільки запуск може відбутися будь-якої миті. Ракетоносії готові, споряджені та перебувають на бойовому чергуванні.

Вона не виключає, що окупанти крім ракет можуть знову запустити дрони, які мають на меті відволікання уваги, але й самі можуть завдати чималої шкоди.

"Тому ми говоримо про те, що за наявності ракетоносіїв загроза висока і потрібно бути напоготові. Не потрібно чекати атаки, але реагувати на сигнали повітряної тривоги. На тлі постійного поповнення запасів дронів-камікадзе абсолютно ймовірно, що залучатиметься до атаки і компонент, що відволікає - дрони. Коли вони запускають дрони хвилями для того, щоб спровокувати роботу ППО, виявити точки її розташування і після цього завдати удару більш точними ракетами", - підсумувала Наталія Гуменюк.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах