Отримай відповідь: як отримати гуманітарну допомогу в Одесі

Отримай відповідь: як отримати гуманітарну допомогу в Одесі.

Отримай відповідь: як отримати гуманітарну допомогу в Одесі. Фото: apostrophe.ua

Події
01 червня 2023 21:55

З початку повномасштабної війни в Україні в Одесі створили Міський центр гуманітарної допомоги, куди можуть звертатися внутрішньо переміщені та малозабезпечені мешканці міста. Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

ХТО МОЖЕ ОТРИМАТИ ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ

Гуманітарну допомогу спрямовують на задоволення потреб двох основних груп населення. Першочерговою метою є підтримка внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих в Єдиній інформаційній базі даних, а також мешканців Одеського міського територіального товариства, які перебувають у складних життєвих обставинах та належать до вразливих груп населення.

Допомогу видають у вигляді продуктових наборів, засобів гігієни, підгузків, дитячого харчування, іграшок, одягу, постільної білизни та інших необхідних речей.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА ОТРИМАННЯ ДОПОМОГИ

Подати заявку на отримання гуманітарної допомоги можна через гарячі лінії Комунальних установ "Територіальний центр соціального обслуговування" в різних районах Одеси, волонтерів та електронну пошту. Також можна звернутись безпосередньо до Муніципального гуманітарного центру.

Для людей похилого віку або з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися, можлива доставка гуманітарної допомоги за місцем проживання. Інформація про одержувачів гуманітарної допомоги заноситься до спеціальної бази даних, а саму допомогу видаватимуть лише за документом, що підтверджує особу, та під підпис.

ОБМЕЖЕННЯ З ВИДАЧІ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

Внутрішньо переміщені особи можуть раз на чотири тижні отримувати допомогу в Муніципальних гуманітарних центрах окремих районів міста Одеси та один раз на два тижні у волонтерському центрі "Гостинна Хата". Мешканці Одеси, які отримують соціальні послуги від комунальних установ, особи з інвалідністю, багатодітні сім'ї та сім'ї з дітьми з інвалідністю можуть отримувати гуманітарку не частіше ніж один раз на шість тижнів, а іншим особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, надають одноразову допомогу.

Допомогу, що надходить від міжнародних організацій, будуть видавати відповідно до їхніх вимог та термінів. Розподіл цієї допомоги відповідно до встановлених процедур забезпечать муніципальні гуманітарні центри.

АДРЕСИ ГУМАНІТАРНИХ ЦЕНТРІВ

  • Муніципальний гуманітарний центр Київського району: Люстдорфська дорога, 33, Одеська загальноосвітня школа № 27 І-ІІІ ступенів Одеської міської ради Одеської області;
  • Муніципальний гуманітарний центр Хаджибейського (раніше Малиновського) району: сквер Георгія Гамова, 3; Одеська народна церква (за згодою БФ "Добрий Самарянин");
  • Муніципальний гуманітарний центр вулиця Приморська, 42 (за згодою Єврейської месіанської релігійної громади "Світло Месії" (Ор Машіах) міста Одеса);
  • Муніципальний гуманітарний центр Пересипського (раніше Суворовського) району: вулиця Махачкалинська, 4, Одеський ліцей №22 Одеської міської ради;
  • Волонтерський центр "Гостинна Хата": вулиця Рішельєвська, 18, Одеська спеціалізована школа № 117 І-ІІІ ступенів Одеської міської ради Одеської області.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах