На Одещині підприємниця продала міськраді неякісних консервів на мільйон

На Одещині підприємниця продала міськраді неякісних консервів на мільйон.

На Одещині підприємниця продала міськраді неякісних консервів на мільйон. Фото: od.npu.gov.ua

Події
07 червня 2023 11:11

У місті Чорноморськ Одеської області підприємниця продала міськраді неякісних консервів на мільйон. Тож вона нажилася на створенні продовольчого резерву на випадок надзвичайної ситуації. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

За версією поліції, 54-річна жінка продала Чорноморській міській раді консервів сумнівної якості майже на мільйон триста тисяч гривень. На даний час вона очікує обрання запобіжного заходу в ізоляторі тимчасового тримання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Все почалося у квітні 2022 року, коли уродженка Чорноморська уклала з міською радою рідного міста договір про постачання та передачу понад 28 тисяч консервів свинини, які мають стати частиною продовольчого резерву на випадок настання надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Жінка зобов'язалася гарантувати якість товару, але закупила його у невідомого чоловіка та передала Чорноморській міськраді консерви сумнівного виробництва. За що отримала понад мільйон гривень бюджетних коштів.

Правоохоронці провели низку довгострокових експертиз, які підтвердили, що консерви непридатні для вживання та підлягають знищенню. Вони затримали несумлінну підприємницю.

Слідчі повідомили фігурантку про підозру в частині 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовцем своїм службовим становищем, за умов військового стану, особливо великих розмірах. Їй загрожує в'язниця на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

  • На Одещині підприємниця продала міськраді неякісних консервів на мільйон фото
  • На Одещині підприємниця продала міськраді неякісних консервів на мільйон фото 1
  • На Одещині підприємниця продала міськраді неякісних консервів на мільйон фото 2

На Одещині підприємниця продала міськраді неякісних консервів на мільйон фото

Усі фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах