На Одещині перевірили морську воду: у чому небезпека для регіону

На Одещині перевірили морську воду: у чому небезпека для регіону.

На Одещині перевірили морську воду: у чому небезпека для регіону. Фото: Олександра Дедюліна

Події
07 червня 2023 13:49

На Одещині відібрали проби морської води. Її показники якої на сьогодні в межах гранично допустимих. Про це повідомили у пресслужбі Одеської ОВА.

Проте, як зазначають екологи, найближчими днями ситуація може змінитися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В ОВА провели засідання, на якому розглядалися можливі екологічні наслідки катастрофи.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Олег Кіпер наголосив на необхідності проведення щоденного контролю за епідситуацією в області, оскільки потрапляння неочищених стоків до акваторії Чорного моря може призвести до збільшення кишкових інфекцій. Цей чинник та посилення мінної небезпеки ще раз доводить, що відкриття пляжів не вчасно.

Він зазначив, що безпека населення залишається основним пріоритетом облдержадміністрації, але в ситуації багато що залежить від свідомого ставлення до цього кожного громадянина, і зокрема, це стосується обмеження доступу до пляжних зон.

У чому небезпека для Одеського регіону

Одеський еколог Владислав Балинський вважає, що наслідки від російського теракту у вигляді підриву греблі Каховського водосховища матимуть глобальний екологічний характер для всього чорноморського регіону.

За його словами, сотні острівців, ділянки унікального заплавного лісу, заливні луки та степові ділянки нижніх схилів з усіма мешканцями змиті у морі. Також потрібно враховувати і масштабне забруднення акваторії прилеглих лиманів та північно-західної шельфової частини Чорного моря сотнями тисяч тонн сапропелю (мули водосховища та плавнів, у тому числі токсичні – Авт.). Тому масштаби та наслідки забруднення Чорного моря, вплив на організми та здоров'я людей необхідно буде оцінювати окремо.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах