Тривожна ніч та гори сміття в морі: яка обстановка в Одесі та області вранці 9 червня

Тривожна ніч та гори сміття у морі: яка обстановка в Одесі та області вранці 9 червня.

Тривожна ніч та гори сміття у морі: яка обстановка в Одесі та області вранці 9 червня. Фото: Микола Скоробогатько

Події
09 червня 2023 08:08

Ніч із 8 на 9 червня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнали повітряної тривоги, але без обстрілу. Хоча місцеві жителі бачили ракету над регіоном. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

За його словами, загроза ракетно-дронових ударів залишається актуальною. Також він зазначив, що з якістю води поки все гаразд.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

За інформацією Оперативного командування "Південь", у Чорному морі ворог провів ротацію ракетоносіїв: завівши в пункт базування надводний корабель з 8 "Калібрами" і вивів на чергування підводний з 4 "Калібрами".

Тим часом до одеських пляжів продовжує прибивати меблі та фрагменти будинків із Херсонської області. Увечері 8 червня у Фонтанці помітили холодильник та бойлер, а вже вранці 9 червня у районі "Дельфіна" помітили частину будинку.



Ось так виглядало узбережжя Одещини увечері 8 червня:



Військові додають, що стрімкою течією сміття, уламки різних предметів, човни, будівельні конструкції несе річкою Дніпро і частково винесло до Чорного моря.

Потоками також зривало мінно-вибухові загородження, які окупанти облаштовували на лівому березі. Поки що велика кількість мін дрейфує у воді за течією. Одну із таких протидесантних мін викинуло на берег Одещини. Сили оборони небезпеку контрольовано знищили.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах