В Одесу могла потрапити польська брокколі, здатна викликати біль у животі та погіршення зору

В Одесу могла потрапити польська броколі, здатна викликати біль у животі та погіршення зору.

В Одесу могла потрапити польська броколі, здатна викликати біль у животі та погіршення зору. Фото: unian.net

Події
09 червня 2023 10:37

До одеських магазинів могла потрапити польська броколі, яка може спричинити біль у животі та погіршення зору. Про це повідомили у пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби України в Одеській області.

Так, згідно з повідомленням системи швидкого реагування харчових продуктів та кормів (RASFF), в імпортованих із Польщі заморожених суцвіттях броколі виявили інсектицид хлор.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Небезпечні для здоров'я суцвіття броколі експортується із Польщі фірмою Prosto Frosto Sp. zoo, отримувач в Україні – ПП "Здоровий продукт".

Хлорпірифос застосовують для знищення комах як інсектициду широкого спектра дії. Серед основних симптомів отруєння хлорпірифосом у людини – біль у животі та втрата гостроти зору.

У Держпродспоживслужбі просять операторів ринку з Одеської області при виявленні цього продукту у зверненні повідомити ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, звернувшись за адресою: вулиця Сьома Пересипська, 6, за телефоном (048) 716-13-01 або електронною поштою gu@odesa.consumer.gov.ua.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах