У Чорному морі відбуваються некеровані вибухи боєприпасів: одеситів просять не прибирати сміття

У Чорному морі вибухи боєприпасів некеровані.

У Чорному морі вибухи боєприпасів некеровані. Фото: facebook.com/sw.dei

Події
12 червня 2023 11:30

Оперативне командування "Південь" просить одеситів не прибирати сміття з пляжів і не ходити ним – першими туди мають зайти сапери.

Тим часом, співробітники Державної прикордонної служби України фіксують у Чорному морі некеровані вибухи боєприпасів, які винесло течією з Каховського водосховища разом зі сміттям, уламками меблів та побутових речей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" представник ДПСУ Андрій Демченко, некеровані вибухи трапляються через те, що вибухонебезпечні предмети детонують, стикаючись з іншими предметами.

"Наші прикордонні наряди вже неодноразово виявляли міни на узбережжі, тому як і інші державні органи зроблю заклик до громадян - не намагатися діставати ці речі з води самостійно, особливо вибухонебезпечні, а повідомляти піротехніків. Бо також ми фіксуємо і некеровані вибухи, які відбуваються у воді через те, що вибухонебезпечні предмети детонують самі, зіштовхуючись з іншими предметами", – сказав Демченко.

Він додав, що водою виносить в море не тільки побутові предмети, а й дерева, цілі шматки суші, будинки.

До рятувальних робіт залучені прикордонники з Одеського, Херсонського, Бердянського прикордонних загонів, а також техніка, плавзасоби. Прикордонники розвозять постраждалим їжу, воду, корм для тварин, необхідні речі.

Нагадаємо, що рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя Дніпропетровської області знизився до дев'яти метрів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах