Труп оленя та ротавирус: що знайшли в одеському морі (оновлено)

Труп оленя та кишкові інфекції: що знайшли в одеському морі.

Труп оленя та кишкові інфекції: що знайшли в одеському морі. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
13 червня 2023 12:48

Моніторинг води на Одещині показав, що збудники холери у регіоні немає, проте знайшли інші інфекції. Про це повідомили у пресслужбі ГУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

У яхт-клубі Чорноморська виявили ротавірус, астровірус та сальмонеллу, а в Сичавці та Крижанівці – ротавірус.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, з 1 червня фахівці проводять моніторинг морської та прісної води з водойм Одеської області. Беруть воду з відкритих водойм, морську воду в зонах рекреації та стічні води інфекційних відділень та станцій біологічного очищення, а також обстежують хворих із розладами шлунково-кишкового тракту.

Після руйнування дамби Каховської ГЕС, моніторинг було посилено та введено додаткові точки для щоденного відбору проб води.

Тим часом на 16 станції Фонтану знайшли труп самки оленя.

Зазначимо, що рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції в області порівняно з попереднім тижнем зріс на 42,1% (172 випадки проти 121), у тому числі серед дорослих – на 38,5% (72 проти 52), серед дітей до 17 років – На 45% (100 проти 49).

За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, у відібраних пробах морської води на пляжі "Ланжерон" зафіксоване перевищення заліза у 4,8 раза, солоність нижче норми у 2,7 раза. У відібраних на 16-й станції Фонтану пробах зафіксовано перевищення завислих речовин у 1,8 раза, заліза – у 5,2 рази, солоність нижче норми у 2,9 раза.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії "Інфоксводоканал", питна вода відповідає нормам.

Оновлено:

Станом на 13 червня, в акваторії Чорного моря виявили сальмонеллу та кишкову інфекцію.

Як повідомили у прес-службі ОВА, інфекція була виявлена у двох пробах води в Одесі: на пляжах Ланжерон та 16 станції Великого Фонтану, а також у місті Чорноморськ.

У відомстві нагадують, що у регіоні тимчасово заборонено відвідувати пляж, використовувати воду, рибалити та купатися в акваторії Чорного моря, річках Інгул, Інгулець, Південний буг та Бузький лиман.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах