Порт Одеси таки вирішили виключити зі списку ЮНЕСКО

Порт Одеси таки вирішили виключити зі списку ЮНЕСКО.

Порт Одеси таки вирішили виключити зі списку ЮНЕСКО. Фото: morenews.net.uа

Події
16 червня 2023 15:45

Порт Одеси таки вирішили виключити зі списку ЮНЕСКО. Про це сьогодні, 16 червня, повідомив директор департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Іван Ліптуга.

Так, він взяв участь у засіданні Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України, на якому насамперед розглядали питання щодо розширення меж території об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Так, рада ухвалила рішення про виключення порту з основного об'єкта та розширення зони (блакитна лінія) вглиб від моря в північному та південному напрямках на кілька кварталів, включаючи територію Парку Шевченка. Також було розширено буферну зону ЮНЕСКО (фіолетову лінію), яка визначає межі вже існуючих історичних ареалів міста. Остаточне затвердження нових кордонів прийматиметься Комітетом ЮНЕСКО в Парижі восени цього року", – каже Дуптуга.

Порт Одеси таки вирішили виключити зі списку ЮНЕСКО.Порт Одеси таки вирішили виключити зі списку ЮНЕСКО. Карта: facebook.com/ivan.liptuga

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах