Наслідки підриву Каховської ГЕС в Одесі: яка солоність моря і чи є там холера

Наслідки підриву Каховської ГЕС в Одесі: яка солоність моря і чи є там холера.

Наслідки підриву Каховської ГЕС в Одесі: яка солоність моря і чи є там холера. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
27 червня 2023 14:47

Ситуація у Чорному морі на Одещині стала поступово покращуватися. Про це стало відомо у вівторок, 27 червня, під час брифінгу, присвяченого санепідситуації у регіоні через підрив Каховської ГЕС.

Вже на дев'ятий день не реєструють позитивні проби з вірусології. З 17 червня є зниження позитивних проб за мікробіологічними показниками. Щодня фіксується 50% позитивних проб з бактеріології та мікробіологічних показників, до 17 червня було понад 60%.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Одеській ОВА зазначили, що солоність води вирівнюється, через тиждень вона має прийти до норми. Біохімічні властивості теж у нормі. Але є інша проблема – цвітіння Чорного моря через попадання забруднених вод, які принесли течія після ворожого підриву Каховської ГЕС. На жаль, фіксують заморні явища, знищення тваринного та рослинного світу, тобто фактично екоцид. Тому купатися та ловити рибу у Чорному морі заборонено.

Тим часом у мережі масово поширюють фейк про спалахи холери в областях, що постраждали від повені. Це чергова інформаційна атака ворога. Як повідомили у МОЗ, сьогодні в Україні на територіях Херсонської, Запорізької Миколаївської, Одеської областях – немає спалаху холери.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах