Захворюваність на гострі кишкові інфекції: яка обстановка в Одесі сьогодні

Захворюваність на гострі кишкові інфекції: яка обстановка в Одесі сьогодні.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції: яка обстановка в Одесі сьогодні. Фото: facebook.com/Zeleniy.List

Події
28 червня 2023 15:32

За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі знизилася на 15,7% порівняно з попереднім тижнем. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Усього за минулий тиждень на гострі кишкові інфекції захворіли 97 одеситів, з яких 60,8% склали діти віком до 17-ти років.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Більшість випадків захворювань пов'язана з вживанням немитих овочів та фруктів, готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання, молочних та м'ясних продуктів, придбаних на стихійних ринках.

Що знаходять у морській воді

Продовжується моніторинг циркуляції холерного вібріону в об'єктах навколишнього середовища (вода відкритих водоймищ, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів, станцій біологічного очищення), а також обстеження хворих із розладами шлунково-кишкового тракту холерою. За останній тиждень із морської води виділили 17 холероподібних НАГвібріонів – вони не є збудниками холери, але можуть викликати кишкові інфекції. Також НАГвібріон виділений із проб морепродуктів (морський бичок). Холерного вібріона не знайшли.

Також за тиждень обстежили на холероу 95 хворих із розладами шлунково-кишкового тракту, усі – з негативним результатом.

На п'ятьох громадських пляжах Одеси за минулий тиждень відібрали проби морської води для дослідження на санітарно-мікробіологічні показники. На пляжах "Аркадія", "Ланжерон", "Лузанівка", 10-а та 16-та станції Великого Фонтану морська вода не відповідає гігієнічним вимогам, а саме: індекс бактерії групи кишкових паличок перевищує гігієнічні нормативи 2,5 до 14 разів, пляжі 10-та станція Великого Фонтану індекс ентерококу та індекс кишкової палички перевищують допустимі норми відповідно у 2 та 1,2 рази, що свідчить про фекальне забруднення морської води. Крім того, у морській воді на пляжах "Аркадія", "Ланжерон" та 16-та станція Великого Фонтану виявлено патогенну мікрофлору – сальмонели. Тож купатися на пляжах Одеси заборонено.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах