Довічне ув'язнення за держзраду: в Одесі ухвалили вирок Миколаївському експрокурору

Довічне ув'язнення за держзраду: в Одесі ухвалили вирок Миколаївському експрокурору.

Довічне ув'язнення за держзраду: в Одесі ухвалили вирок Миколаївському експрокурору. Фото: gp.gov.ua

Події
28 червня 2023 18:05

Приморський районний суд Одеси засудив до довічного ув'язнення колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа.

Як повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора, експрокурора визнали винним за частиною другою статті 111 Кримінального кодексу України ("Державна зрада").

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Прокурори просили для фігуранта максимально можливе покарання у вигляді довічного ув'язнення. Враховуючи наявні аргументи та позиції обох сторін, суд засудив зрадника до довічного позбавлення волі з конфіскацією належного майна.

У суді прокурори довели, що на початку березня 2022 року колишній керівник окружної прокуратури з власної ініціативи сприяв державі-агресору у веденні війни проти України. Він надавав представникам Росії наявну в його розпорядженні інформацію військового та оперативно-службового характеру щодо поточної ситуації у Миколаєві та Миколаївській області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Миколаївській області.

Як повідомили журналісти "Суспільного", присутні на засіданні суду, після вироку Геннадія Германа закидали сирими яйцями.

Нагадаємо, 23 грудня 2022 року Приморський районний суд Одеси розпочав розгляд справи ексглави Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа, який перейшов на бік окупанта в березні 2022 року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах