В Одесі ув'язнений продавав зброю прямо із СІЗО

В Одесі ув'язнений продавав зброю прямо із СІЗО.

В Одесі ув'язнений продавав зброю прямо із СІЗО. Фото: od.npu.gov.ua

Події
29 червня 2023 08:30

В Одесі поліцейські викрили одразу у двох злочинах 37-річного утриманця слідчого ізолятора, який, перебуваючи під вартою через пограбування, встиг продати п'ять гранат і більше тисячі набоїв, а також виманити у шістнадцяти мешканців Одеси гроші за неіснуючі портативні зарядні зарядні. Максимальне покарання, яке загрожує фігуранту, – сім років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції у регіоні.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що правопорушник знайшов покупця на чотири гранати "РГД-5", одну гранату "Ф-1" та 1196 набоїв різного калібру, заховані на території лісосмуги неподалік Одеси, отримав за них чотири тисячі гривень та надав координати схрону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вибухотехніки оглянули небезпечні предмети, які надалі слідчі направили на експертне дослідження. За його висновками, гранати є вибухонебезпечними бойовими припасами, боєприпаси ж призначені до бойової нарізної вогнепальної зброї та мисливської гладкоствольної вогнепальної зброї.

Поряд із цим під час слідства правоохоронці встановили, що правопорушник шахрайським шляхом виманював гроші в одеситів. Він розмістив на одній із популярних інтернет-платформ оголошення з продажу портативних зарядних пристроїв за заниженою ціною та гарантував потенційним покупцям їхню доставку після передоплати від 400 до 500 гривень. Втім, лише "торговець" отримував на мобільний телефон гроші від людей, припиняв із ними зв'язок. Внаслідок таких махінацій зловмисник обдурив шістнадцять громадян, отримавши від них загалом майже вісім тисяч гривень.

Поліцейські провели за місцем знаходження фігуранта обшук та вилучили мобільний телефон, за допомогою якого він і займався шахрайством. Чоловіку повідомили про підозру у придбанні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу, а також у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайства, вчиненого повторно. Ці правопорушення кваліфікуються частиною першою статті 263 та частиною другою статті 190 Кримінального кодексу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах