Дрейфувала в морі після підриву ГЕС майже тиждень: на Одещині врятували самку оленя

Дрейфувала в морі після підриву ГЕС майже тиждень: на Одещині врятували самку оленя.

Дрейфувала в морі після підриву ГЕС майже тиждень: на Одещині врятували самку оленя. Фото: скриншот відео YouTube-канал FREEДOM. LIVE

Події
29 червня 2023 19:29

На Одещині врятували самку оленя, яка після підриву Каховської ГЕС понад п'ять діб дрейфувала в море на острові з очерету. Про це повідомив український міжнародний телеканал FREEDOM.

Як повідомили місцеві жителі, тварина вибралася на камінь. По слідах видно, що олениха, опинившись на березі, побігла в одеський степ.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Пізніше небайдужі люди спіймали перелякану мешканку херсонських лісів та передали до Одеського зоопарку. Директор звіринця Ігор Бєляков зазначив, що оленіха довгий час була без прісної води та їжі. Плавати самка вміє, проте море – далеко не те середовище, яке необхідне їй для комфортного проживання.

Зараз врятована тварина більшу частину часу проводить у будиночку і лише зрідка виходить до людей.

Відео: YouTube-канал FREEДOM. LIVE

З ссавців Одеський зоопарк, окрім самки оленя, вже прийняв ондатр та цуценят єнотовидного собаки. Незважаючи на дні, проведені в солоному морі, тварини перенесли подорож стійко: ондатри навіть уже встигли відновитись і повернутися у дику природу.

Загалом після підриву ГЕС Одеський зоопарк врятував і прихистив понад дві сотні різних тварин, переважно таких дрібних рептилій як червонокнижні тритони, вужі та річкові жаби.

Більшість рептилій після перетримки випустять на територію національних парків, де вони зможуть жити і розмножуватися. При цьому, за словами директора одеського зоопарку, врятуватися вдалося лише малій частині багатої фауни підтоплених районів Херсонської області.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах