В Одесі працівник суду "зливав" інформацію за гроші

В Одесі працівник суду "зливав" інформацію за гроші.

В Одесі працівник суду "зливав" інформацію за гроші. Фото: od.gp.gov.ua

Події
30 червня 2023 15:14

В Одесі судять працівника районного суду Одеси, який за гроші зливав інформацію про обшуки. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Так, прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо помічника судді одного з районних судів Одеси за фактом здирництва та отримання неправомірної вигоди для себе за вплив на ухвалення рішення посадовими особами та збуту інформації з обмеженим доступом (частина третя статті 369-2, частина друга статті 361-2 КК України).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За версією слідства, помічник судді вимагав у працівника одного із підприємств кошти за інформацію щодо отриманих клопотань про проведення обшуків за адресами діяльності його підприємства. За відстеження внесення до суду клопотань чоловік мав надавати 100 доларів США щотижня, а у разі реального подання документів – 500 доларів США. За ці гроші працівник суду обіцяв надати повну інформацію про внесені клопотання та їх копії. При цьому зазначив, що питання про прийняття рішення щодо клопотань обговорюватиметься окремо, проте запевнив, що може вплинути на відповідних посадових осіб та забезпечити відмову в їх задоволенні.

Помічника судді затримали одразу після отримання 500 доларів США хабара. Наразі обвинуваченого за клопотанням прокуратури усунули з посади.

  • В Одесі працівник суду "зливав" інформацію за гроші фото
  • В Одесі працівник суду "зливав" інформацію за гроші фото 1
  • В Одесі працівник суду "зливав" інформацію за гроші фото 2
  • В Одесі працівник суду "зливав" інформацію за гроші фото 3

В Одесі працівник суду "зливав" інформацію за гроші фото

Усі фото: od.gp.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах