Не лише через підрив ГЕС: на Одещині почали частіше отруюватися рибою. Фото: gettyimages.com
За останні дні на Одещині збільшилася кількість викликів та випадки отруєння рибою та морепродуктами. Про це повідомили у Єдиній оперативній диспетчерській службі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області.
Так, 86-річна жінка з Татарбунар потрапила до місцевої лікарні з діагнозом гострого гастроентероколіту. Перед появою симптомів вживала солоний оселедець, куплений на ринку.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
21-річна вагітна з Нерубайського з аналогічним діагнозом також потрапила до Одеської міської інфекційної лікарні. Вона повідомила медикам, що вживала рибні консерви та крабові палички.
В Овідіополі з гастроентероколітом внаслідок отруєння рибою до лікарні забрали дев'ятирічну дівчинку.
В Одесі з харчовою токсикоінфекцією після вживання свіжої риби госпіталізували двох – 52-річного чоловіка та 30-річну жінку.
Медики просять одеситів та жителів області бути дуже обережними із вживанням в їжу риби та морепродуктів. Не лише у зв'язку з підривом Каховської ГЕС та забрудненням водойм, а й через літню спеку, яка призводить до швидкого псування продуктів харчування.
Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.