Не лише через підрив ГЕС: на Одещині стали частіше отруюватися рибою

Не лише через підрив ГЕС: на Одещині почали частіше отруюватися рибою.

Не лише через підрив ГЕС: на Одещині почали частіше отруюватися рибою. Фото: gettyimages.com

Події
04 липня 2023 08:31

За останні дні на Одещині збільшилася кількість викликів та випадки отруєння рибою та морепродуктами. Про це повідомили у Єдиній оперативній диспетчерській службі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області.

Так, 86-річна жінка з Татарбунар потрапила до місцевої лікарні з діагнозом гострого гастроентероколіту. Перед появою симптомів вживала солоний оселедець, куплений на ринку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

21-річна вагітна з Нерубайського з аналогічним діагнозом також потрапила до Одеської міської інфекційної лікарні. Вона повідомила медикам, що вживала рибні консерви та крабові палички.

В Овідіополі з гастроентероколітом внаслідок отруєння рибою до лікарні забрали дев'ятирічну дівчинку.

В Одесі з харчовою токсикоінфекцією після вживання свіжої риби госпіталізували двох – 52-річного чоловіка та 30-річну жінку.

Медики просять одеситів та жителів області бути дуже обережними із вживанням в їжу риби та морепродуктів. Не лише у зв'язку з підривом Каховської ГЕС та забрудненням водойм, а й через літню спеку, яка призводить до швидкого псування продуктів харчування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах