Свіжий моніторинг води в Одесі: що відомо на 5 липня

Новий моніторинг води в Одесі: що відомо на 5 липня.

Новий моніторинг води в Одесі: що відомо на 5 липня. Фото: facebook.com/lolita.klochkova

Події
05 липня 2023 16:11

4 липня в Одесі провели черговий моніторинг морської та питної води, інформацію про що розмістили лише сьогодні, 5 липня. Санепідситуація перебуває на постійному контролі. Про це повідомляє прес-служба Одеської міської ради.

За інформацією "Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України", із відібраних двох проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та двох проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не знайшли.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії "Інфоксводоканал", питна вода відповідає нормам.

Продовжується моніторинг циркуляції холерного вібріону в об'єктах навколишнього середовища (вода відкритих водоймищ, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів, станцій біологічного очищення), а також обстеження хворих із розладами шлунково-кишкового тракту холерою. За минулий тиждень із морської води виділили 10 холероподібних НАГ-вібріонів – вони не є збудниками холери, але можуть викликати кишкові інфекції. Також НАГ-вібріон виділений із проб морепродуктів (мідії, пляж Ланжерон). Холерного вібріона не виявлено.

Також через тиждень обстежено холерою 88 хворих із розладами шлунково-кишкового тракту, усі – з негативним результатом.

На шести громадських пляжах Одеси за останній тиждень (з 26 червня по 3 липня 2023 р.) було відібрано проби морської води для дослідження на санітарно-мікробіологічні показники. За результатами лабораторних досліджень встановлено, що на пляжах "Аркадія", "Ланжерон", "Лузанівка", 10-а та 16-та станції Великого Фонтану морська вода не відповідає гігієнічним вимогам.

Так, індекс бактерій групи кишкових паличок перевищує гігієнічні нормативи: на пляжах "Аркадія" та 10-та станція Великого Фонтану – у 4,2 рази, на пляжі 16-та станція Великого Фонтану – у 1,9 разів, на пляжах "Ланжерон" та "Лузанівка" – у 1,24 рази. Крім того, індекс ентерококу перевищував допустимі норми: на пляжі 10-та станція Великого Фонтану – у 1,3 раза, на пляжах 16-та станція Великого Фонтану та "Аркадія" – у 1,2 раза, що свідчить про фекальне забруднення морської води. Тому купання на пляжах Одеси заборонено.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах