На Одещині розслідують кілька справ щодо стану бомбосховищ

На Одещині розслідують кілька справ щодо стану бомбосховищ.

На Одещині розслідують кілька справ щодо стану бомбосховищ. Фото: od.npu.gov.ua

Події
09 липня 2023 20:40

На Одещині розпочали досудові розслідування чотирьох кримінальних проваджень, які відкрили за фактами порушень, виявленими під час перевірок стану бомбосховищ. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Так, провадження відкрили за статтями 364 ("Зловживання владою або службовим становищем"), 366 ("Службове підроблення") та 367 ("Службова недбалість") Кримінального кодексу України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Наразі на території Одеської області триває повторне обстеження захисних споруд цивільного захисту. Перевірки проводять 58 спільних мобільних груп, у складі яких є поліцейські, представники ДСНС, а також органи місцевої влади та самоврядування.

Відео: YouTube-канал "Поліція Одещини"

Насамперед, чиновники звертають увагу на наявність безперешкодного цілодобового доступу до захисної споруди, санітарний та технічний стан приміщення, наявність маркування об'єкта як укриття чи сховища та маршруту до нього.

Із власниками та балансоутримувачами захисних споруд проводять роз'яснювальну роботу, закликають піклуватися про безпеку співгромадян та в обов'язковому порядку під час повітряної тривоги забезпечувати населенню безперешкодний доступ до наявних споруд цивільного захисту, зокрема шляхом відключення систем електронних замків, відкриття всіх доступних входів та виходів.

Раніше Vgorode повідомляв про те, куди можна звернутися громадянам у разі, якщо під час повітряної тривоги закрито бомбосховище.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах