Кишкові інфекції: що показали останні проби на пляжах Одеси

Кишкові інфекції: що показали останні спроби на пляжах Одеси.

Кишкові інфекції: що показали останні спроби на пляжах Одеси. Фото: facebook.com/lolita.klochkova

Події
12 липня 2023 09:44

За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі за тиждень з 3 по 9 липня знизилася на 14,6% порівняно з попереднім тижнем. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Зниження зазначається переважно за рахунок дитячого населення, серед якого рівень захворюваності за тиждень знизився на 24%. Усього за минулий тиждень на гострі кишкові інфекції захворіли 70 одеситів, з яких 56% склали діти віком до 17-ти років.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з факторним аналізом, більшість випадків захворювань пов'язана з вживанням немитих овочів та фруктів, готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання, молочних та м'ясних продуктів, придбаних на стихійних ринках, а також із порушенням правил догляду за дітьми.

За останній тиждень досліджували 21 пробу із зовнішнього середовища, з яких: морська вода – 10 проб, стічні води – три проби, морепродукти – вісім проб.

За минулий тиждень із морської води виділили вісім холероподібних НАГвібріонів – вони не є збудниками холери, але можуть викликати кишкові інфекції. НАГвібріони виявили на пляжах "Лузанівка", "Ланжерон", "Аркадія", 10-а та 16-та станції Фонтану, а також в акваторії порту. Також НАГвібріон виділили з однієї проби стічної води та з шести проб морепродуктів (мідії та креветки на пляжах "Ланжерон", "Аркадія", 10-а та 16-та станції Фонтану). Холерного вібріона не знайшли.

На п'ятьох громадських пляжах Одеси 3 липня відібрали проби морської води для дослідження санітарно-мікробіологічних показників. За результатами лабораторних досліджень встановлено, що на пляжах "Аркадія", "Ланжерон", "Лузанівка", 10-та станція В. Фонтану морська вода не відповідає гігієнічним вимогам. Так, індекс бактерій групи кишечних паличок перевищує гігієнічні нормативи від 1,2 до 14 разів. Крім того, на пляжі "Ланжерон" у 1,2 раза перевищено нормативи щодо вмісту ентерококу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах