Після атаки на столицю: яка ситуація вранці 13 липня в Одесі та області

Яка ситуація вранці 13 липня в Одесі та області.

Яка ситуація вранці 13 липня в Одесі та області. Фото: Military TV UA

Події
13 липня 2023 08:07

Ніч з 12 на 13 липня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та обстрілу. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Так, сьогодні вночі 20 "шахедів" та два "калібри", випущені з Чорного моря, намагалися атакувати Україну, але їх знищила наша система ППО. Здебільшого у Київській області.

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

Станом на ніч, у Чорному морі знаходилися три ворожі кораблі, два надводні та підводні човни. Можливий залп - до 20 "калібрів".

За інформацією голови прес-центру ОК "Південь" Наталії Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", сьогодні вночі росіяни застосовували тактику розосередження зусиль Сил оборони та сил ППО. Запуски "шахедів" проходили як за класичним напрямом зі східного узбережжя Азовського моря, так і з аеродрому в Курській області

Гуменюк стверджує, що ворог постійно вишукує тактику, як обійти ППО та завдати максимальної поразки. Дрони змінювали траєкторію польоту, застосування їх у різних напрямах також розосереджувало зусилля ППО. Ракети "Калібр" були запущені за конкретними цілями, але ППО спрацювала.

"Ворог перевіряє безпеку для проходження своєї зброї. Ми бачили активність МІГів. Також ми говорили, що було помітно нарощування та присутність ракетоносіїв. Це говорить про те, що може бути застосована зброя з моря", – додала Гуменюк.

.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах