Безпечні локації в Одеській області для туристів покаже додаток

Безпечні локації в Одесі для туристів покаже додаток.

Безпечні локації в Одесі для туристів покаже додаток. Фото: instagram.com/deniska_ua

Події
13 липня 2023 15:51

У другій половині липня знову працює туристичний додаток Guides Odesa region – він показуватиме умовно безпечні локації для туристів. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Одеса розповів заступник директора департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва та туризму Одеської обласної військової адміністрації Олександр Шека.

До списку точно не потраплять Затока, все одеське узбережжя Чорного моря і, звісно, острів Зміїний.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Додаток запустили ще у 2018 році, але через повномасштабне вторгнення він припинив свою роботу, адже ним міг скористатися ворог.

"Зараз ми обговорюємо з військовими можливість перезапустити цю програму. У нас є список на восьми аркушах умовно безпечних локацій Одеської області, і, можливо, через тиждень чи півтора, програма знову запрацює. Ми майже всі туристичні локації умовно безпечні, крім місць, зазначених як зона бойових дій. Це Затока та острів Зміїний. А також через підрив дамби Каховської ГЕС заборонено відвідувати узбережжя та купатися", – зазначив чиновник.

Таким чином, обласна влада хоче нагадати, що Одещина – це не лише морський літній відпочинок, в області розвинений медичний, історичний, зелений, гастротуризм – наприклад дорога вина та смаку української Бессарабії. І чимало локацій, які працюють і восени, і взимку.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах