Президент Туреччини виступив за продовження вивезення зерна з портів Великої Одеси

Президент Туреччини виступив за продовження вивезення зерна із портів Великої Одеси.

Президент Туреччини виступив за продовження вивезення зерна із портів Великої Одеси. Фото: reuters.com

Події
14 липня 2023 21:47

Президент Туреччини Тайіп Ердоган заявив, що згоден із президентом Росії Володимиром Путіним щодо продовження угоди, яка дозволяє експорт українського зерна через Чорне море. Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи перед журналістами, Ердоган сказав, що сподівається на продовження домовленості з 17 липня внаслідок зусиль Організації Об'єднаних Націй та Туреччини.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Нагадаємо, на початку липня стало відомо, що з 26 червня Росія не реєструє новий флот у рамках "Зернової угоди", щоб зірвати постачання продовольства на світові ринки. Так, у територіальних водах Туреччини через відсутність реєстрації залишалося 29 суден, які мали експортувати 1,4 мільйона тонн продовольства переважно для п'яти країн Азії та Африки, зокрема Китаю, Єгипту та Бангладешу.

Також Vgorode повідомляв про те, що вночі 11 липня два російські безпілотники влучили в адміністративну будівлю припортового об'єкта в Одеській області.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах