Жозеп Боррель: відповіддю ЄС на російські обстріли Одеси буде збільшення військової допомоги

Жозеп Боррель: відповіддю ЄС на російський обстріл Одеси буде збільшення військової допомоги.

Жозеп Боррель: відповіддю ЄС на російський обстріл Одеси буде збільшення військової допомоги. Фото: facebook.com/Одеська обласна прокуратура

Події
20 липня 2023 13:45

Відповіддю ЄС на варварський російський обстріл Одеси, внаслідок якого гинуть люди, руйнується портова інфраструктура і знищуються запаси зерна, призначені для найбільш уразливих країн світу, буде збільшення військової допомоги для України. Про це сьогодні у Брюсселі перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель. Про це повідомляє Ukrinform.

"Те, що відбувається в порту Одеси – це дуже сумна ситуація, це щось нове. До цього зерно не було експортовано, але принаймні воно не було знищено… Для цього лише одне рішення – посилити військову допомогу для України. Якщо їх бомбять, – ми повинні надати більше протиповітряних можливостей. Якщо росіяни використовують дрони, ми повинні надати кошти, щоб знищувати ці дрони. Вони (українці) це роблять, але масивні атаки, що відбулися протягом цих трьох ночей, вимагають від нас рішучої відповіді", – сказав Боррель..

За його словами, ця відповідь може бути лише одна – ЄС потрібно надавати Україні більше військових ресурсів.

"Саме тому я представлю пропозиції щодо збільшення можливостей Європейського фонду світу – про цифри ми зможемо говорити після зустрічі. Це питання перетворюється на дуже серйозне", – додав представник ЄС.

Боррель також зазначив, що відмова Росії від участі у Чорноморській зерновій ініціативі та блокування транспортних шляхів у Чорному морі вимагає від країн-членів великих зусиль щодо забезпечення ефективного функціонування "коридорів солідарності" ЄС на кордонах з Україною для збільшення обсягів перевезень українського зернового експорту.

Він вважає, що російські погрози розглядати будь-які судна чи військові кораблі як мету для російських військових є кроком перешкодити Україні експортувати зерно. Це матиме подвійні наслідки як для самої України, яка позбавляється фінансових надходжень від експорту зерна, так і для решти світу, який прийде до масштабної продовольчої кризи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах