Подробиці нічної атаки по агропідприємству на Одещині: постраждали двоє людей (оновлено)

Подробиці нічної атаки по агропідприємству на Одещині: постраждали двоє людей.

Подробиці нічної атаки по агропідприємству на Одещині: постраждали двоє людей. Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Події
21 липня 2023 09:22

Внаслідок сьогоднішньої нічної атаки росіян на Одещині постраждали двоє співробітників агропідприємства. Вони дістали різані рани склом. Їм надано всю необхідну медичну допомогу. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА та ОК "Південь".

Так, вдосвіта окупанти атакували Одеську область крилатими ракетами типу "Калібр" з акваторії Чорного моря. Намагаючись обійти систему протиповітряної оборони, ворог спрямовував ракети на мінімальній висоті, використовуючи особливості ландшафту.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після трьох ночей поспіль потужний ракетно-дроновий терор портової інфраструктури переключився на аграрні підприємства регіону. Дві ракети потрапили до зерносховищ одного з сільськогосподарських підприємств. Почалася пожежа і вже під час боротьби з вогнем пролунала повторна тривога. Ще одна ракета потрапила до того ж підприємства, пошкодивши сільськогосподарську та рятувальну техніку.

"Повторний ракетний удар залишив особовий склад без двох пожежних машин. Нова автоцистерна навряд чи підлягає відновленню і в такому стані точно нікому не допоможе. На щастя, рятувальники не постраждали", – Глава ДСНС Сергій Крук.

Пожежа на площі понад 200 квадратних метрів оперативно загасили. Ворог знищив 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю.

  • Подробиці нічної атаки по агропідприємству на Одещині: постраждали двоє людей (оновлено) фото
  • Подробиці нічної атаки по агропідприємству на Одещині: постраждали двоє людей (оновлено) фото 1
  • Подробиці нічної атаки по агропідприємству на Одещині: постраждали двоє людей (оновлено) фото 2
  • Подробиці нічної атаки по агропідприємству на Одещині: постраждали двоє людей (оновлено) фото 3
  • Подробиці нічної атаки по агропідприємству на Одещині: постраждали двоє людей (оновлено) фото 4
  • Подробиці нічної атаки по агропідприємству на Одещині: постраждали двоє людей (оновлено) фото 5

Подробиці нічної атаки по агропідприємству на Одещині: постраждали двоє людей (оновлено) фото

Усі фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Оновлено:

У ніч на 21 липня ворог випустив три ракети типу "Калібр". Застосував хвилеподібну тактику. Про це 24 Каналу розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, зараз ворог переключився на тилові регіони. Тилові в сенсі там, де відбуваються накопичення.

Росіяни використовували тактику низького польоту ракет, з приховуванням за особливостями ландшафту і безпосередньо близько до державного кордону. Це для того, щоб максимально ускладнити роботу сил ППО. Ракети були випущені з корабля в Чорному морі, який окупанти ближче до півночі вивели на бойове чергування.

"Те, що атакували у дві хвилі, – це ворожий тероризм. Після першої атаки працювали вогнеборці, намагалися приборкати пожежу і пролунав повторний сигнал повітряної тривоги. Фактично прилетіла ще одна ракета в те саме підприємство. Понівечено і спецтехніку рятувальників, і сільськогосподарську. Також ударною хвилею пошкоджено декілька будинків навколо", – розповіла деталі речниця.

Тому важливо для місцевих триматися подалі від таких підприємств. У разі оголошення повітряної тривоги не зволікати і обов'язково переходити в укриття.

"Ймовірність збереження цих об'єктів, які потрапляють під атаки, посилиться зі збільшенням кількості сучасних систем ППО, які забезпечують максимальний захист від ракетно-дронових атак", – наголосила Гуменюк.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах