Впливає на нирки: в Одесі можуть продавати каву з пліснявою з Італії

Впливає на нирки: в Одесі можуть продавати каву з пліснявою з Італії.

Впливає на нирки: в Одесі можуть продавати каву з пліснявою з Італії. Фото: odesa.consumer.gov.ua

Події
21 липня 2023 16:26

Молота кава з пліснявою могла потрапити до магазинів Одеси з Італії. У продукті виявили охратоксин А – речовину, яку виробляють плісняві гриби (грибок). Про це повідомляє пресслужба ГУ Держспоживслужби Одеської області.

Виробник: Gruppo Gimoka srl, Італія dels GmbH, Mäder) в Україні (одержувач: ТОВ "ТД ГУРМАНДІЗ", вулиця Костянтинівська 72, місто Київ, 04080).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При виявленні вказаного товару у зверненні потрібно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області за адресою: місто Одеса, вулиця Сьома Пересипська, 6, або за телефоном +380 (48) 716-13-01 або електронною поштою gu@odesa.consumer.gov.ua.

Охратоксин A – отруйна речовина, яку виробляють широко поширені цвілеві гриби роду Penicillium та Aspergillus. Крім кави, він зустрічається в зернових, бобових, пиві, родзинках, виноградному соку, вині, спеціях, м'ясі. Основна загроза охратоксину A полягає у його негативному впливі на нирки (нефротоксичність). Є дані, що він здатний пошкоджувати нервову систему, пригнічувати імунітет, спричиняти пухлини, негативно впливає на чоловічу репродуктивну систему, а також може проникати через плаценту, впливаючи на ембріони.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах