Будівля Генконсульства Росії в Аркадії не конфіскуватиме

Будівлю Генконсульства Росії в Аркадії не конфісковуватимуть.

Будівлю Генконсульства Росії в Аркадії не конфісковуватимуть. Фото: facebook.com/genconrfodessa

Події
24 липня 2023 09:58

Одеська обласна державна (військова) адміністрація вважає недоцільним примусове вилучення об'єктів права власності РФ – будівлі Генерального консульства Російської Федерації у районі Аркадії. Відповідна інформація міститься у листі ОВА на адресу міської ради, який оприлюднив депутат міської ради Петро Обухов.

"Пам'ятайте, ми навесні голосували звернення до Кабміну з пропозицією звернутися до РНБО, щоб націоналізувати російське консульство в Аркадії? Так от Кабмін спустив це звернення до нашої Одеської ОВА. Хоча ОВА такі рішення в принципі ухвалити не може. Вирішили, що забирати недоцільно", – зазначив депутат.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що будівлі консульства на Гагарінському плато, 14, не працюють після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Одеська міська рада 3 травня на сесії ухвалила рішення "Про звернення Одеської міської ради до Кабінету Міністрів України про ініціювання Кабінетом міністрів України Проекту рішення про примусове вилучення об'єктів права власності Російської Федерації перед Радою національної безпеки та оборони України".

Будівля Генконсульства Росії в Аркадії не конфіскуватиме.Будівля Генконсульства Росії в Аркадії не конфіскуватиме. Фото: facebook.com/peterodua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах