ГБР затримало колишнього одеського військкома Борисова у Києві (оновлено)

ГБР затримало колишнього одеського військкома Борисова.

ГБР затримало колишнього одеського військкома Борисова. Фото: dbr.gov.ua

Події
24 липня 2023 11:22

У Києві затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У суботу, 22 липня, йому оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та навмисному ухиленні від несення служби. Колишня посадова особа намагалася уникнути слідства, при цьому він використовував елементи конспірації – змінював номери телефонів, автомобілів, місцезнаходження та інше.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Два дні тривали активні пошуки. Враховуючи спроби колишнього військкома сховатись від правосуддя, працівники ДБР проситимуть суд залишити його під вартою без можливості внесення застави.

Оновлено:

Як повідомляє Офіс генпрокурора, одеського екс-військкома Євгена Борисова судитимуть у Печерському суді Києва.

"Сторона звинувачення звертатиметься обов'язково з клопотанням про взяття його під варту без альтернативи внесенню застави. З огляду на ті ризики, які були озвучені, як він ухилявся від досудового розслідування, це дозволяє звертатися до суду без альтернативи заставі у таких провадженнях, – сказав заступник Генерального прокурора Антон Войтенко.

Нагадаємо, під час досудового розслідування Бюро зібрало величезний власний масив доказової бази. Однак для повноцінного та неупередженого розслідування вивчалися й повідомлення ЗМІ. Також буде досліджено матеріали Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), яке також виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського військкома більш ніж на 188 мільйонів гривень. Зокрема, одне з журналістських розслідувань показало, що мати військкома минулого року стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн. євро.

Також з'ясувалося, що окрім елітної закордонної нерухомості, вона цього року придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже три мільйони гривень. Згодом правоохоронці встановили, що і теща ексвійськкома останніми роками стала власницею цінного автопарку, не маючи при цьому достатніх засобів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G63 AMG, Toyota Land Cruiser. Дружина ексвоєннка також придбала іншу закордонну нерухомість – офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тисяч євро, також не маючи достатньої кількості законно отриманих активів та доходів.

Колишнього військкома підозрюють:

- у придбанні особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п'ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);
- у неявці своєчасно на службу без поважних причин військовослужбовцям, вчинене в умовах воєнного стану – скоєння кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);
- в ухиленні військовослужбовця від несення обов'язків військової служби шляхом обману, вчиненого в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України).

Санкції статей передбачають обмеження волі на десять років позбавлення волі. Слідчі дії продовжуються. У травні працівники Державного бюро розслідувань також порушили кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізаційних заходів.

  • ГБР затримало колишнього одеського військкома Борисова у Києві (оновлено) фото
  • ГБР затримало колишнього одеського військкома Борисова у Києві (оновлено) фото 1
  • ГБР затримало колишнього одеського військкома Борисова у Києві (оновлено) фото 2

ГБР затримало колишнього одеського військкома Борисова у Києві (оновлено) фото

Усі фото: dbr.gov.ua

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах