Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування

Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування.

Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування. Фото: od.gp.gov.ua

Події
24 липня 2023 13:44

Внаслідок чергової російської атаки росіян на інфраструктуру Одеської області в ніч проти 24 липня отримав пошкодження порт Рені. Про це повідомив голова Ренійської громади Ігор Плехов, справою зайнялися прокуратура та нацполіція області.

За словами Плехова, в районі порту було зафіксовано близько 15 ударних дронів-"шахедів", жителі Рені та навколишніх сіл чули серію вибухів. Плехов повідомив, що в результаті атаки зруйновано три склади із зерном. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна будівель та споруд на підприємстві. Також були локальні спалахи, які вдалося оперативно ліквідувати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє пресслужба Нацполіції, внаслідок потрапляння безпілотників до портової інфраструктури на річці Дунай постраждали семеро людей. Руйнуванням зазнали складські приміщення із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів. В одному з виробничих приміщень сталася пожежа, яку оперативно загасили. Нині там працюють рятувальники, поліцейські та інші служби. Правоохоронці проводять огляд місця події, фіксують наслідки ворожої атаки, збирають речові докази, забезпечують правопорядок.

Як повідомляє пресслужба Прокуратури, за процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (частина перша статті 438 КК України). За даними слідства, протягом ночі 24 липня збройні сили Росії атакували портову інфраструктуру Дунаю, заздалегідь ударними безпілотними літальними апаратами типу Shahed.

За даними ОВА, ось людей постраждали, чотири з них госпіталізовані з осколковими пораненнями. Один із них у тяжкому стані, у реанімації. Його стан удалося стабілізувати. Тепер лікарі готуються перевести його до високоспеціалізованого медичного закладу.
Внаслідок атаки пошкоджень та руйнувань отримали щонайменше чотири зернові ангари, резервуари для зберігання олії та палива, адміністративне приміщення. На місці подій прокурори у сприянні зі слідчим документують черговий військовий злочин Росії.

  • Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування фото
  • Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування фото 1
  • Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування фото 2
  • Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування фото 3
  • Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування фото 4
  • Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування фото 5
  • Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування фото 6

Атака на порт Рені: прокуратура та поліція розпочали розслідування фото

Усі фото: od.npu.gov.ua та od.gp.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах