До Одеси приїде комісія ЮНЕСКО

До Одеси приїде комісія ЮНЕСКО.

До Одеси приїде комісія ЮНЕСКО. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
24 липня 2023 16:05

Найближчими днями організація ЮНЕСКО направить до Одеси місію для проведення попередньої оцінки збитків, які завдала нашому місту Росія 23 липня. Про це повідомляє пресслужба організації.

Гендиректор ЮНЕСКО Одре Азуле заявила про "ескалацію насильства щодо культурної спадщини України" і закликала РФ дотримуватися міжнародних зобов'язань.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я рішуче засуджую цей напад на культуру", - цитує організація Одрі Азулай.

В організації кажуть, що дії оккупантів можна прирівняти до військового злочину, а російське керівництво бреше про нібито вжиті "запобіжні заходи" щодо збереження об'єктів Світової спадщини в Україні.

Умисне знищення культурних об'єктів може бути прирівняне до військового злочину, що підтверджує і Рада Безпеки ООН у резолюції 2347 (2017) .

Раніше буквально за день до цієї атаки ЮНЕСКО вже засуджувала російську агресію щодо України.

Нагадаємо, в ніч на 23 липня Одеса постраждала від найруйнівнішого за весь час повномасштабної війни ракетного удару Росії. За попередніми оцінками , пошкоджено 28 пам'яток культурної спадщини національного та місцевого значення, у тому числі і Спасо-Преображенський собор.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах