У ГУР розповіли, навіщо росіяни обстрілюють порти на Одещині

У ГУР розповіли, навіщо росіяни обстрілюють порти на Одещині.

У ГУР розповіли, навіщо росіяни обстрілюють порти на Одещині. Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Події
25 липня 2023 09:23

Путін хоче самостійно продавати вкрадене в Україні зерно, тому обстрілює порти в Одесі та області. Про це у коментарі Military Media Center розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, ракетні атаки на українські порти є "відвертим терором", який здійснюється під надуманим приводом військових цілей, що не існують.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він вважає, що практично щоденні обстріли морських портів Одеси та Одеської області мають на меті пряме знищення української портової інфраструктури, українських запасів продовольства для того, щоб у майбутньому ускладнити відновлення роботи "зернового коридору".

"Таким чином, Путін публічно заявляє, що ставиться завдання безпосередньо працювати державі-агресору з країнами Африки, Азії з постачання зерна, зокрема краденого українського зерна з тимчасово окупованих територій", – сказав Андрій Юсов.

Також Юсов вважає, що Росія такими атаками намагається сіяти паніку серед громадянських українців, однак у цьому контексті "результати для ворога є нікчемними".

"Дуже важливо, щоб світ давав правильну оцінку цьому та Україна над цим працює, як і працює над тим, щоб протидіяти подібним атакам", – сказав він.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах