Атака Одеси 23 липня: у Будинку вчених постраждали кожне вікно та стеля

Атака Одеси 23 липня: у Будинку вчених постраждали кожне вікно та стеля.

Атака Одеси 23 липня: у Будинку вчених постраждали кожне вікно та стеля. Фото: t.me/odessapublic1

Події
25 липня 2023 17:23

В одеському Будинку вчених, який постраждав від ракетної атаки окупантів 23 липня, отримали пошкодження кожне вікно та стелю. Окрім руйнувань, завданих росіянами, було пошкоджено деякі двері. Але суттєвих конструктивних ушкоджень немає. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла директор Будинку вчених Світлана Жекова.

"Ушкодження мають кожну залу, вікна, двері, стелі, меблі. Все в уламках скла і металу. Добре, що не постраждав старовинний стіл і рояль, який ми змогли законсервувати. Однак все можна привести в порядок, але нам потрібні інструкції, як діяти. Також ми хочемо зв'язатися з ДСНС, тому що".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Любов Корнійчук, голова одеської обласної організації профспілки працівників освіти та науки України, розповіла, що до атаки 23 червня Будинок вчених був досить непоганим. 10 років тому було повністю реставровано фасад будівлі, минулого року відремонтовано карниз, який також сильно постраждав через атаку Росії.

Наталія Лаврова, гід-краєзнавець, зазначила, що за офіційними даними, внаслідок удару постраждали майже 30 пам'яток архітектури.

"Але я думаю, що насправді їх більше. Постраждали будинок Заблудовського, Помера, школа Столярського. У них вибило вікна. Будинок Чижевича на військовому узвозі зруйнований. Люди дуже просять допомоги – технікою та фахівцями", – розповіла Лаврова.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах