У ГУР заявили, що знищення Спасо-Преображенського собору в Одесі – не випадковість

Росія цілеспрямовано б'є історичним центром Одеси, знищення Спасо-Преображенського собору – не випадковість.

Росія цілеспрямовано б'є історичним центром Одеси, знищення Спасо-Преображенського собору – не випадковість. Фото: facebook.com/yan.dobronosov

Події
26 липня 2023 09:18

Росія цілеспрямовано б'є історичним центром Одеси, знищення Спасо-Преображенського собору – не випадковість. Про це розповів представник ГУР МО Андрій Юсов в ефірі Radio NV.

За його словами, Росія не просто навмання обстрілює Одесу, вона цілеспрямовано знищує пам'ятники архітектури, які становлять спадщину ЮНЕСКО. У ГУР вважають, що це цілеспрямований удар, і цьому багато прямих і непрямих доказів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ситуація щодо Одеси дещо відрізняється від подібних терористичних атак в інших містах, тому що йдеться про цілеспрямовані ракетні удари та знищення пам'яток архітектури, що становлять спадщину ЮНЕСКО", – заявив Юсов.

Україна, за його словами, робить усе, щоб посилювати можливість протидіяти цим ударам оккупантів.

"Окрема історія – це історія відплати. І, звичайно, у цій ситуації активно працюють з нашими партнерами, і рішення частково вже є, найближчим часом будуть, скажімо, активнішими", – додав він.

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 липня російські війська знову завдали масованого ракетного удару по Одесі та області. Під час ракетної атаки ворог випустив на Одещині 19 ракет п'яти видів. Дев'ять ракет вдалося збити силам і засобам протиповітряної оборони, ще десять - потрапили в ціль.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах