В Одеській єпархії УПЦ МП заявили, що більше не згадують у молитвах патріарха Кирила

В Одеській єпархії УПЦ МП заявили, що більше не згадують у молитвах патріарха Кирила.

В Одеській єпархії УПЦ МП заявили, що більше не згадують у молитвах патріарха Кирила. Фото: commons.wikimedia.org

Події
26 липня 2023 10:43

В Одеській єпархії УПЦ МП відхрестилися від РПЦ та патріарха Кирила через його позицію щодо війни Росії проти України. Хоча сам Кирило заявляє, що УПЦ МП є частиною РПЦ. Про це заявив протоієрей Одеської єпархії Української православної церкви МП Максиміан Погорєловський на брифінгу у "Медіацентрі Україна – Одеса".

За його словами, до 24 лютого 2022 року вони справді згадували патріарха Кирила під час богослужінь, проте запевняють, що через повномасштабну війну Росії проти України припинили це робити.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

“Це знищено на тисячі років. Ми не маємо до них відношення. Мали до війни, але тільки духовне, як усяка православна церква. Сьогодні цього стосунку і навіть спілкування з ними немає через страшну позицію патріарха та деяких представників російської православної церкви. З 24 лютого згадки імені патріарха Кирило перестали здійснюватися не лише в одеській єпархії, а й у всій українській православній церкві. Навіть у молитвах. Ми в богослужіннях згадуємо лише нашого блаженнішого митрополита Онуфрія", – заявив священик.

Максиміан Погорєловський заявив, що УПЦ багато робить для українських захисників, зокрема регулярно відправляє на фронт якусь допомогу

"Не треба нас ображати, і говорити про якийсь Московський Патріархат. Ми – Українська Православна Церква, яка відокремилася, повністю автономна і на це Томос, який нам надано у 1990 році. Тобто, Церква наша зареєстрована за рік до визнання незалежності України, як Українська Православна Церква без будь-якого Московського Патріархату, який десь там у Росії", – наголосив протоієрей.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах