В Одесі ухвалили вирок блогеру, яка закликала бомбити Україну

В Одесі ухвалили вирок блогеру Марії Лещенко, яка закликала бомбити Україну.

В Одесі ухвалили вирок блогеру Марії Лещенко, яка закликала бомбити Україну. Фото: cpi.org.ua

Події
26 липня 2023 13:36

В Одесі суд ухвалив вирок блогеру Марії Лещенко, яка закликала бомбити Україну в соцмережі Тік-Ток. Наразі їй не можна працювати в органах влади десять років. Слідство визначило кваліфікацію злочину як колабораціонізм. Про це повідомив Центр публічних розслідувань.

Як йдеться у вироку Приморського райсуду Одеси від 10 липня, у вересні 2022 року вона публікувала у соцмережах матеріали із проросійськими закликами. Наприклад, виклала відеоролик із публікацією: "Російські, ви можете скинути на них бомбу? На всю їхню родину? У них родина терористів. Вони мене вигнали з Дніпра. Вони мене вигнали з Одеси. Молдови. Росіяни, будь ласка. Я готова цю бомбу сплатити ".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще в одному повідомленні вона заявила: "Українській владі вигідна війна, вони бабці рубають і вигідна я, як ворог народу. Я ще у 2014 році зливала все російською", "Україна е... я вас ненавиджу. Потвори", "Українські д...Коли вже на вас скинуть бомбу. Молю Бога Росія допоможи".

Також вона шкодувала про удари по незаконно зведеному "кримському мосту".

"Дуже сподіваюся, що на ракетах, які летітимуть в Україну, буде написано "За Кримський міст". Справедливість перемогла. Земля з-під ніг піде!", - написала вона.

Лещенко тривалий час ігнорувала судовий процес і з'явилася до суду лише після оголошення його у розшук. У соцмережах можна знайти відео висловлювань Лещенка, які вона поширювала з Тік-Ток облікового запису "dinaraly9999a". В даний час профіль видалено.

Зазначимо, що дії Марії Лещенко також підпадають під статтю 436-2 ККУ, тобто виправдання збройної агресії, і за це правопорушення вона могла отримати позбавлення волі на три роки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах