Росія відмовилася виступати на Радбезі ООН з ракетних атак Одеси

Росія відмовилася виступати на Радбезі ООН з ракетних атак Одеси.

Росія відмовилася виступати на Радбезі ООН з ракетних атак Одеси. Фото: facebook.com/yan.dobronosov

Події
27 липня 2023 10:32

Росія не взяла слово під час засідання Ради безпеки ООН щодо ракетних атак Одеси 23 липня 2023 року. Про це розповів постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

"Росія боягузливо вирішила не говорити на засіданні Ради безпеки ООН щодо нападу на Одесу, скликаного Україною, але все ж таки я був змушений визнати мовчазну залишкову присутність режиму Путіна в кріслі СРСР", – заявив він.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У своїй заяві Кислиця підкреслив, що РФ посилила ракетний терор проти Одеси, завдаючи майже щоденних ударів по місту та портовій інфраструктурі. Так, 23 липня по Одесі було випущено 19 ракет різного типу, зокрема протикорабельні. А застосування останніх проти наземних цілей фактично перетворює їх на низькоточну зброю невиборчої дії.

Він зазначив, що агресивні дії РФ заслуговують на "сильну відповідь", інакше вони будуть заохочені до подального підриву ситуації в Чорному морі, атакуючи цивільні судна і минаючи води, що прилягають до українського узбережжя.

"Є підстави вважати, що Росія готує подібні інциденти з метою звинуватити Україну та завадити судам інших країн заходити в українські води та використовувати українські порти", – додав Кислиця.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах