Одесити можуть безкоштовно пройти тест на ВІЛ та гепатити

Одесити можуть безкоштовно пройти тест на ВІЛ та гепатити.

Одесити можуть безкоштовно пройти тест на ВІЛ та гепатити. Фото: pexels

Події
28 липня 2023 08:58

28 липня 2023 року з 10:00 до 13:00 біля Гуманітарного центру Приморського району (Рішельєвська, 18) пройде велика медична акція до Всесвітнього дня боротьби з гепатитом. Усі бажаючі зможуть безкоштовно зробити швидкий тест на ВІЛ, гепатит В та С та сифіліс, протягом 15 хвилин отримати результати, а також інформацію про профілактику інфекцій, рекомендації з питань лікування та соціального супроводу. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Також буде розгорнено мобільний медичний пункт від Центру первинної медико-санітарної допомоги №3. Тут можна буде отримати консультацію сімейного лікаря, виміряти тиск, рівень цукру в крові, зробити електрокардіограму, за необхідності безкоштовно отримати ліки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У рамках акції проведуть майстер-класи з надання першої долікарської допомоги від Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та ярмарок неурядових громадських та благодійних організацій.

Крім того, 28 липня з 10:00 до 13:00 на залізничному вокзалі також буде розгорнутий пункт, де всі бажаючі зможуть безкоштовно зробити швидкий тест на ВІЛ та вірусні гепатити та отримати консультацію сімейного лікаря ЦПМСД №3.

Всесвітній день боротьби із гепатитами (World Hepatitis Day) відзначається щорічно 28 липня. Гепатит – це захворювання печінки запального характеру, зазвичай, вірусного походження. Серед вірусних гепатитів найнебезпечнішими є гепатити В і С, які призводять до 96% всіх смертей, пов'язаних з вірусними гепатитами. Саме тому важливі профілактичні заходи та тестування. Раннє виявлення інфекцій та своєчасно розпочате лікування дозволяють жити повноцінному життю.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах