2000 доларів США за бюджетне місце: в одному з одеських коледжів брали хабарі

2000 доларів США за бюджетне місце: в одному із одеських коледжів брали хабарі.

2000 доларів США за бюджетне місце: в одному із одеських коледжів брали хабарі. Фото: od.npu.gov.ua

Події
28 липня 2023 15:23

На хабарі у 2000 доларів затримали на хабарі посадовця одного з коледжів. Він обіцяв бюджетне місце. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Коли до спеціаліста зі сприяння працевлаштуванню випускників, який входив до складу приймальної комісії навчального закладу, звернулася мати дев'ятикласника та повідомила про бажання сина вступити до коледжу на бюджетну форму навчання, той попросив у жінки гроші. Після цього він пообіцяв позитивний бал при здачі хлопцям вступних випробувань до навчального закладу та подальшого безперешкодного вступу до бюджету форми навчання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поліцейські затримали чоловіка відразу після того, як він здав і запевнив власним підписом результати вступних випробувань юнака, згідно з якими той був включений до списків осіб, які склали іспит та зараховані на навчання за рахунок державних коштів, і отримав другу частину дня.

Фігуранту повідомили про підозру у проханні та одержанні посадовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення та недосконалість на користь того, хто надає неправомірну вигоду будь-яким використанням наданого службового становища. Йому загрожує штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17 000 до 68 000 гривень, або арешт терміном від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років Чоловіка затримали. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

  • 2000 доларів США за бюджетне місце: в одному з одеських коледжів брали хабарі фото
  • 2000 доларів США за бюджетне місце: в одному з одеських коледжів брали хабарі фото 1
  • 2000 доларів США за бюджетне місце: в одному з одеських коледжів брали хабарі фото 2

2000 доларів США за бюджетне місце: в одному з одеських коледжів брали хабарі фото

Усі фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах