Три іноземні судна обійшли блокаду РФ і зайшли до Одеської області (оновлено)

Три іноземні судна обійшли блокаду РФ і зайшли до Одеської області.

Три іноземні судна обійшли блокаду РФ і зайшли до Одеської області. Фото: topor.od.ua

Події
01 серпня 2023 09:57

Три іноземні судна зайшли до українського порту вперше після відмови Росії від продовження зернової угоди. Про це повідомляє Forbes.

Так, вантажні судна належать грецькій, ізраїльській та турецько-грузинській компаніям. Вони прибули 30 липня до одного з українських зернових терміналів у дельті Дунаю.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Судна йшли з увімкненими транспондерами, не приховуючи свого курсу. За цим спостерігали чотири розвідувальні літаки НАТО. Ймовірно, судна завантажуватимуть зерно в Ізмаїлі, а потім повертатимуться до Чорного моря і далі до іноземних портів.

"Повідомлення про три цивільні кораблі, які безперешкодно пливуть в Україну, можуть свідчити про те, що Росія або не бажає, або не може здійснювати такі обшуки в цей час", - зазначив Інститут вивчення війни у Вашингтоні.

Оновлено:

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук прокоментував інформацію в ефірі телемарафону. За його словами, радіти "прориву" зарано. Ці судна "застрягли" на певному етапі переходу до дунайських портів у той час, коли РФ почала загрожувати Україні та світу повною блокадою акваторії Чорного моря.

Зазначимо, що під час обстрілів українського півдня постраждали 26 портових споруд, а також іноземні судна. Як мінімум 230 мільйонів доларів ворог витратив під час ракетних ударів по Одеському регіону, а це 2 мільйони російських пенсій.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах